ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι δρόμοι μας ανήκουν! // Antifa Διαδήλωση // Κέντρο Χαλάνδρι // Μάρτης ’21

Διαδήλωση!

Δηλαδή αγόρια και κορίτσια απ’ τη γειτονιά που συντονίσαμε τα μυαλά και τα σώματά μας, προκειμένου να κατεβούμε στους δρόμους που ξέρουμε απ’ έξω κι ανακατωτά και να φωνάξουμε ότι δεν είμαστε χεσμένοι απ’ τον φόβο, ότι δεν είμαστε μόνες, ότι καμία πρόθεση δεν έχουμε να παραδοθούμε στην βλακεία.

Διαδήλωση!

Δηλαδή αγόρια και κορίτσια απ’ τη γειτονιά που φωνάξαμε μέχρι να μας τελειώσει η ανάσα, ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν ιό, παρά μόνο το κράτος με τ’ αφεντικά του και τους ρουφιάνους του κι άρα γνωρίζουμε καλά τους εχθρούς μας. όπως επίσης γνωρίζουμε καλά ότι ένα χρόνο τώρα χρησιμοποιούν τη γλώσσα της πανδημίας προκειμένου να τη βγάλουν καθαρή στέλνοντας την δική μας ζωή στα σκουπίδια.

Διαδήλωση!

Δηλαδή αγόρια και κορίτσια απ’ τη γειτονιά που θυμόμαστε ότι για να μας κλείσουν σπίτι επιστρατεύτηκαν δεξιοί κι αριστεροί, γιατροί και μπάτσοι, υπάλληλοι και ρουφιάνοι κι άρα γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος να μιλήσει για λογαριασμό μας, κανείς άλλος να μας τραβήξει απ’ τα σκατά πέρα από εμάς τους ίδιους.

Διαδήλωση!

Δηλαδή αγόρια και κορίτσια από τη γειτονιά που παίρνουμε ανάσα μέσα στην πόλη-φυλακή. Οργανωνόμαστε με το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν πειθαρχούμε όταν από παντού μας φωνάζουν «βουλώστε το». Ε όχι, λοιπόν, δεν το βουλώνουμε! Είμαστε αυτοί που μας είπαν αντικοινωνικούς κι αυτές που μας είπαν συνωμοσιολόγες. Έχουμε συνείδηση ότι ζούμε σε γαμημένες εποχές. Αλλά έχουμε πείσμα που δεν μας αφήνει να το βάλουμε κάτω. Γι’ αυτό κατεβαίνουμε στον δρόμο. Γι’ αυτό και νιώθουμε, ότι οι δρόμοι μας ανήκουν.


“Είτε δεξιός, είτε αριστερός – πρόσωπα αλλάζει του Δήμου ο ρατσισμός”
[ Διαδήλωση Στόμα με Στόμα στο Χαλάνδρι – Ιούλης ’19 ]

Τα νέα σχέδια του δήμου Χαλανδρίου, δεν είναι προσπάθεια “ομαλής ένταξης” των Ρομά στην κοινωνία, γιατί βασικά ουδέποτε κανείς ενδιαφέρθηκε να κάνει αυτό το πράγμα. Στην πραγματικότητα, είναι κοινωνικός και κρατικός ρατσισμός βγαλμένος από τις καλύτερες στιγμές των συριζαίικων πολιτικών για την διαχείριση του πάτου της κοινωνίας, οι οποίες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε ρατσισμό και βιαιότητα από αυτές των δεξιών. Γιατί φυσικά αυτό το σχέδιο “εναλλακτικής αστυνόμευσης” πηγαίνει πακέτο με την παραδοσιακή ένστολη αστυνόμευση που βασικά για την περίπτωση των Ρομά δεν τελειώνει και ποτέ και μεταξύ άλλων εξασφαλίζει την επιτυχία του. Επιτυχία όχι σαν “σχέδιο ένταξης” αλλά σαν σχέδιο δημόσιας τάξης. Αν έχουμε ένα κοινό με τους Ρομά, αυτό είναι οι κοινοί μας εχθροί.

Διάβασε την προκήρυξη εδώ

prok_roma_2019
Ιούλης `19 // Προκήρυξη που μοιράστηκε με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο ρατσιστικής διαχείρησης των Ρομά στο Χαλάνδρι

Χολαργός – Παπάγος Antifa κι οι φασίστες τσιμουδιά!
[ Antifa Διαδήλωση Στόμα με Στόμα – 13-4-2019 ]

Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι

Στις γειτονιές υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν και δεν θέλουν να συνταχθούν με το κράτος. Ο Παπάγος δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι μια πολωμένη γειτονιά όπως όλες. Μπορεί να έχει καραβανάδες και μπάτσους να λυμαίνονται την περιοχή αλλά έχει και εμάς ή ανθρώπους σαν και εμάς. Εμάς που πηγαία αηδιάζουμε με τα φασιστικά συνθήματα στους τοίχους. Εμάς που όποτε βλέπουμε μπλε ή χακί στολή μας γυρίζει το στομάχι. Εμάς που πάντα βλέπουμε με καχυποψία της κρατικές κινήσεις χωρίς απαραίτητα να καταλαβαίνουμε το γιατί. Εμάς που σιχαινόμαστε το σχολείο αλλά που ποτέ δεν θα κάναμε κατάληψη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Εμάς που δεν συντασσόμαστε με τα κρατικά σχέδια. Όλοι κι όλες εμείς λοιπόν όχι απλώς υπάρχουμε σε αυτή τη γειτονιά αλλά είμαστε και η καρδιά της.

Εμείς είμαστε μια κοινότητα αντιφασιστών και αντιφασιστριών από Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγο και λοιπά βόρεια προάστια. Είμαστε αγόρια και κορίτσια που μένουμε, πηγαίνουμε σχολείο, δουλεύουμε, αράζουμε σε αυτές τις γειτονιές. Συναντιόμαστε γιατί όπως είπαμε και παραπάνω, η φυσική μας θέση είναι να τα βάζουμε με το κράτος και τους φασίστες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο προσπαθούμε να βγάζουμε μαζί άκρη με το τι σκατά συμβαίνει γύρω μας. Μέσα σε αυτή την σύγχυση που προκαλούν οι καιροί μας, θέλουμε να έχουμε ο ένας την άλλη και όλοι μαζί έναν κοινό τρόπο να βλέπουμε τον κόσμο. Από κοινού, και η καθεμιά με τον τρόπο της να πολεμάμε τους φασίστες και τις κρατικές αφηγήσεις. Έτσι αντέχουμε. Έτσι μένουμε ενωμένοι. Έτσι κρατάμε τις γειτονιές. Έτσι μπορούμε και παίρνουμε ανάσες.
prok papa xola page 1
Απρίλης `19 // Προκήρυξη που μοιράστηκε στην διαδήλωση στόμα-με-στόμα σε Παπάγο και Χολαργό

Διαδήλωση στόμα με στόμα μαζί με το autonome antifa στο Χολαργό

Σεπτέμβρης ’17

ΕΙΜΑΣΤΕ ANTIFA – ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Always Acab

Ο έλεγχος του δημόσιου χώρου τώρα για εμάς είναι πολύ σημαντικός. Αυτό γιατί εκεί είναι ένα πεδίο αναπαραγωγής μας. Είναι τα μέρη που συναντιόμαστε και χτίζουμε σχέσεις, τα πάρκα που αράζουμε, οι δρόμοι που τριγυρνάμε, τα μπασκετάκια που παίζουμε. Είναι όλα εκείνα τα σημεία που όλες μαζί βρίσκουμε τρόπους να την παλεύουμε, με τα καλά και τα κακά τους. Είναι εκεί που παίρνουμε τις μικρές μας ανάσες κόντρα σε όλα εκείνα που μας πνίγουν. Το σχολείο, το αφεντικό στη δουλειά, τον ρατσιστή γείτονα, το μισθό που δεν βγάζει το μήνα και τόσα άλλα. Και αυτό είναι κάτι που το κράτος ξέρει πολύ καλά. Ότι οι δημόσιοι χώροι είναι ένα τέτοιο πεδίο που χρησιμοποιείτε από την πολυεθνική εργατική τάξη και την απείθαρχη νεολαία των γειτονιών. Και αυτός είναι ο λόγος που θέλουν να μας διώξουν από εκεί. Θέλουν να μας στείλουν σπίτια μας. Η καθεμιά μόνη, ο καθένας φοβισμένους.

Always Antifa

Εμείς δεν θέλουμε όμως να είμαστε ούτε μόνοι, ούτε φοβισμένες! Θέλουμε να διεκδικούμε χώρο στις γειτονιές μας. Και το κάνουμε. Η μάχη στους τοίχους, που αναφέραμε στην αρχή, δεν είναι μόνο μια εμμονή μας για τα σπρέυ. Είναι μάχη ενάντια σε όλους τους παραπάνω : τους φασίστες που δεν έχουν εκλείψει, στους μικροαστούς και την σιχαμένη τους εμμονή για τάξη και ασφάλεια, στα απειλητικά για την τάξη μας σχέδια της ελληνικής αστυνομίας. Είναι μια μάχη για το ποιος θα επικρατήσει στο δημόσιο χώρο. Και αυτή η αντιφασιστική διαδήλωση, αποτελεί έναν ακόμα τρόπο διεκδίκησης. Εδώ, πιασμένοι σε αλυσίδες, φωνάζουμε εναντία στα κρατικά σχέδια για πόλεμο, ενάντια στους φασίστες που θέλουν να μας εκτοπίσουν, ενάντια στους μπάτσους που μας ονομάζουν εγκληματίες, ενάντια στα αφεντικά που μας δίνουν ψίχουλα ενώ μας αλλάζουν τα φώτα, εναντία σε όσους ξινίζουν τα μούτρα τους βλέποντας μας. Και θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε γιατί είναι υπέρ της τάξης μας. Θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε μέσα από τους τοίχους και τις μουσικές μας, μέσα από τις αντιφασιστικές στιγμές που φτιάχνουμε στις γειτονιές μας. Και δεν σκοπεύουμε να το βουλώσουμε γιατί πολύ απλά δεν μας παίρνει. Παράλληλα όμως, με αυτές μας τις κινήσεις, όπως αυτή η διαδήλωση, όπως το 5χ5 που έγινε τον Μάιο, κλείνουμε το μάτι σε όσες νιώθουν πνιγμένες από την κατάσταση αυτή, σε όσους άρεσε που περάσαμε κάτω από τα σπίτια τους, ακόμα και σε εμάς που συμμετείχαμε. Γιατί όλες αυτές οι στιγμές ορατότητάς μας στην πόλη, αλλά και τόσες άλλες που ούτε καν ξέρουμε, είναι που χτίζουν αναχώματα για τα κρατικά σχέδια. Είναι που μας δίνουν έναν τρόπο να αντιταχθούμε στη σκατίλα με αξιοπρέπεια. Δείχνουν στην πράξη πως οι γειτονιές μας δεν είναι χαμένες και πως όσοι μας θέλουν στον πάτο δεν παίζουν σε άδειο γήπεδο.

Η προκήρυξη που μοιράστηκε στη διαδήλωση


Διαδήλωση Στόμα με Στόμα μαζί με το Autonome Antifa,
[Ενάντια στον μπάτσο της γειτονιάς]

Ιούλης 2015, εδώ η προκήρυξη


[ Antifa Διαδήλωση ]
Να φύγουνε οι δήμαρχοι, οι ρατσιστές κι η αστυνομία!

Νοέμβρης 2014


support-your-local-antifa